HPV vakcinacija i ovog vikenda bez zakazivanja

HPV imunizacija za djevojčice uzrsta od 9 do 18 godina u Domu zdravlja Tivat biće organizovana i u danima predstojećeg vikenda (subota, 16.12. i nedelja 17.12. 2023. godine), u  jutarnjem terminu od 09-12h.

Za vakcinaciju nije potrebno zakazivanje, pa Dom zdravlja Tivat poziva roditelje djevojčica da se odazovu pozivu da imunizuju svoju djecu.

Vanredna vakcinacija protiv humanog papiloma virusa organizuje se u sklopu Programa HPV vakcinacije u Crnoj Gori, koji su pokrenuli Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje, tako da je osim radnim danima, omogućena je i u danima vikenda.

Cilj ovog programa je  prevencija obolijevanja od karcinoma grlića materice ili otkrivanje bolesti u ranoj fazi kada je mogućnost izlječenja značajno veća.

HPV vakcina je bezbjedna i djelotvorna, preventivno djeluje u 99 % slučajeva, što je veoma značajno, s  obzirom na činjenicu da je karcinom grlića materice, koji uzrokuje HPV, jedna od najčešćih malignih bolesti kod žena.

Dom zdravlja Tivat još jednom poziva roditelje da vakcinišu svoju djecu i na taj način ih na vrijeme zaštite od HPV infekcija i njihovih posljedica.

Roditelji djevojčica koje pripadaju ciljnoj grupi mogu se, takođe, radnim danima informisati o imunizaciji u Dječjem dispanzeru ili zakazati pregled i vakcinaciju svog djeteta kod pedijatra na broj telefona: 067/ 059-948.

Dom zdravlja Tivat

Predavanje o seksualnom razvoju kod djece

Dom zdravlja Tivat i NVU Centar za savjetovanje i lični razvoj nastavljaju sa organizacijom psihoedukativnih radionica i predavanja za zainteresovane građane Tivta, a sklopu projekta