Održan dobrotvorni bal hotela Regent za digitalni mamograf

PRIKUPLJENO 67.700 EUR ZA DIGITALNI MAMOGRAF
ZA DOM ZDRAVLJA TIVAT

 

Na četvrtom dobrotvornom balu hotela Regent Porto Montenegro, koji je održan sinoć pod sloganom „Za nju“, prikupljeno je 67.700 eura za nabavku digitalnog mamografa za potrebe Doma zdravlja Tivat.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja godinama unazad odgovara na važne potrebe lokalne zajednice uz podršku renomiranih kompanija i uglednih pojedinaca, nevladinih organizacija, diplomata i medija.

Četvrti Regentov bal bio je posvećen zdravlju žena i borbi protiv karcinoma dojke, koji je u najvećem broju slučajeva izlječiv, ukoliko se otkrije na vrijeme. Zato je u fokusu ovogodišnjeg dobrotvornog bala bila upravo prevencija, koja može biti znatno unaprijeđena nabavkom savremenog dijagnostičkog aparata, kakav je digitalni mamograf. Vrijednost aparata iznosi i do 150.000 eura, pa će biti potrebna dalja uključenost zajednice kako bi se obezbijedila sva potrebna sredstva za ovu nabavku.

Iznos od 67.700 eura prikupljen je putem sponzorstava i prodajom ulaznica za dobrotvorni bal, zatim, putem donacija privrednika i građana, bilo uplatom na račun za donacije Doma zdravlja Tivat ili putem slanja SMS poruka, u okviru mreže One.

Posebnu zahvalnosti hotel duguje Rose Gold sponzoru ovog događaja, kompaniji Petite Geneve Petrović koja je donirala 20.000 eura za ovu namjenu.

Opština Tivat, nabavku digitalnog mamografa će podržati sa 14.000 eura.

Podršku zajedničkom cilju su pružile i kompanije: Yes Events, Televizija Crne Gore – kao medijski sponzor, zatim brend Beluga, Babi restoran, B2B, Gayo Gallery, Milović vinarija, Cvjećara Nina, Cogi Mar, Berba i Smart Med.

Kai Dieckmann, generalni menadžer hotela Regent Porto Montenegro je ovom prilikom kazao  da je ovaj događaj jedna fina tradicija, koja pokazuje posvećenost i pripadnost zajednici u kojoj hotel sa uspjehom posluje. On je izrazio zahvalnost svim sponzorima i partnerima, kao i građanima koji su se velikodušno odazvali pozivu da doniraju. „Vaša podrška čini ovaj dobrotvorni bal posebnim i neizmjerno smo srećni što zajedno možemo doprinijeti važnom cilju kakav je kupovina digitalnog mamografa za žene Tivta i Boke“, zaključio je Dieckmann.

U saradnji sa kompanijom One Crna Gora, donatorska linija 14585 biće otvorena do 31.12.2023. godine, pa svi koji to žele mogu i dalje dati svoj doprinos za nabavku digitalnog mamografa, slanjem SMS-a u mreži One, sa tekstom “Za nju”. Do sada je putem ove linije primljeno oko 5000 poruka. Cijena jednog SMS-a iznosi jedan euro, a moguće je slati neograničen broj poruka sa istog broja.

Direktorica Doma zdravlja Tivat dr Danica Stevović kazala je da joj je čast što je dio zajednice koja prepoznaje značaj ulaganja u zdravstveni sistem i važnost promocije preventivnog zdravlja.

„Zahvalni smo kao institucija što smo dobili partnere koji nam pomažu da stignemo do zajedničkog cilja, a to je unapređenje zdravlja naših sugrađanki“, poručila je dr Stevović.

Cjelokupan prihod ostvaren na Balu biće usmjeren na donatorski račun Doma zdravlja Tivat, za nabavku digitalnog mamografa, uključujući i prihod ostvaren slanjem SMS poruka.

Predavanje o seksualnom razvoju kod djece

Dom zdravlja Tivat i NVU Centar za savjetovanje i lični razvoj nastavljaju sa organizacijom psihoedukativnih radionica i predavanja za zainteresovane građane Tivta, a sklopu projekta