U Domu zdravlja Tivat održana radionica o mentalnoj higijeni porodice

„Mentalna higijena porodice“, tema je stručnih edukativnih radionica, koje se organizuju u okviru projekta koji sprovode Dom zdravlja Tivat i Centar za savjetovanje i lični razvoj Tivat. Danas je za zainteresovane sugrađane i stručnjake koji se bave ovom oblašću, održan drugi ciklus predavanja, s ciljem unapređenja mentalnog zdravlja i života u okviru porodice.

Predavači radionica, koje će se do kraja decembra ove godine organizovati svake srijede su psihoterapeuti različitih orjenatacija sa dugogodišnjim profesionalnim iskustvom. Oni će davati stručne savjete, koji su od velike važnosti za kvalitetno funkcionisanje porodica, posebno onih koji se susrijeću sa životnim izozovima i razvojnim problemima djece i adolescenata, dajući im jasno usmjerenje u kom pravcu bi trebalo da traže stručnu pomoć.

Direktorica Doma zdravlja Tivat dr Danica Stevović izrazila je očekivanje da će ovakav vid edukacija naših sugrađanki i sugrađana, kroz predavanja i radionice, doprinijeti unapređenju preventivnih aktivnosti na teritoriji opštine Tivat. Ona se zahvalila se podršci Opštini Tivat, koja je prepoznala značaj prevencije i podržala projekat Mentalne higijene porodice.

Dom zdravlja Tivat

Predavanje o seksualnom razvoju kod djece

Dom zdravlja Tivat i NVU Centar za savjetovanje i lični razvoj nastavljaju sa organizacijom psihoedukativnih radionica i predavanja za zainteresovane građane Tivta, a sklopu projekta