Vanredna vakcinacija i ovog vikenda u Domu zdravlja Tivat

S obzirom na značaj imunizacije za očuvanje zdravlja cjelokupne populacije, a u cilju povećanja obuhvata vakcinisane djece na teritoriji Opštine, Dom zdravlja Tivat sprovodiće i predstojećeg vikenda, u subotu, 02. marta 2024. godine, vakcinaciju po redovnom kalendaru vakcinacije, sa naglaskom na MMR i HPV vakcinaciju.

Vakcinacija i preventivni pregledi obavljaće se u pedijatrijskoj službi Doma zdravlja Tivat, u subotu, od 08 do 12 sati.

Vakcinacija se smatra jednim od najvećih medicinskih dostignuća 20. vijeka i svakako je najefikasniji i najblji način zaštite od zaraznih bolesti.

MMR vakcina je najznačajnija prevencija tri izuzetno zarazne bolesti- malih boginja, zauški i rubeola, a osobe koje su vakcinisane stiču gotovo doživotni imunitet, odnosno otpornost na njih. MMR vakcinacija kao mjera prevencije nema alternativu.

Imunizacija vakcinom protiv raka grlića materice i drugih bolesti povezanih sa HPV infekcijama, koje su veoma rasprostranjene, od velikog je značaja, jer se postiže visoko djelotvorna, bezbjedna i dugotrajna zaštita.

Dom zdravlja Tivat ponovo apeluje na sve roditelje koji nisu vakcinisali djecu da to u najskorijem roku učine, jer na taj način ne štite samo svoju djecu već podižu kolektivni imunitet stanovništva.

Dom zdravlja Tivat

Predavanje o seksualnom razvoju kod djece

Dom zdravlja Tivat i NVU Centar za savjetovanje i lični razvoj nastavljaju sa organizacijom psihoedukativnih radionica i predavanja za zainteresovane građane Tivta, a sklopu projekta