Dom zdravlja Tivat dobio EKG aparat iz donacije Turske agencije TIKA

Dom zdravlja Tivat i još devet zdravstvenih ustanova, zahvaljujući donaciji Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), dobili su 12 savremenih EKG aparata.

Aparate su juče uručili ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, NJ.E. Ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip i novoimenovani koordinator Agencije TIKA Enver Resulogulari.

Zahvaljujući se na vrijednoj donaciji, ministar Hrapović je kazao da je nabavka EKG aparata za Opštu bolnica Pljevlja i domove zdravlja Andrijevica, Bijelo Polje, Cetinje, Kotor, Pljevlja, Kotor, Danilovgrad, Nikšić i Berane, rezultat izuzetne saradnje koja postoji između Vlade Crne Gore- Ministarstva zdravlja, Ambasade Turske u Crnoj Gori i Agencije TIKA, koja je godinama jedan od najvećih donatora crnogorskom zdravstvenom sistemu.

NJ.E. Ambasador Galip podsjetio je da je TIKA do danas realizovala 320 projekata u Crnoj Gori, od čega 45 u oblasti zdravstva.

– Saradnja između Turske i Crne Gore prisutna je na svim poljima. Vlada Crne Gore daje punu podršku našim projektima, a posebno želim da istaknem saradnju sa Ministarstvom zdravlja i odlične rezultate koje imamo, kazao je ambasador Galip.

Predavanje o seksualnom razvoju kod djece

Dom zdravlja Tivat i NVU Centar za savjetovanje i lični razvoj nastavljaju sa organizacijom psihoedukativnih radionica i predavanja za zainteresovane građane Tivta, a sklopu projekta