Uručen novi ultrazvučni aparat vrijedan 30.000 eura

Domu zdravlja Tivat danas je uručen novi ultrazvučni aparat za potrebe ginekologije, vrijedan 30.000 eura, koje je obezbjedilo Ministarstvo zdravlja.

“Dijagnoza i preventiva su pola izliječenja, tako da se radujemo i izražavamo zadovoljstvo. S obzirom na broj pacijenata, registrovanih žena i na obim posla koji je posebno povećan u ljetnjim mjesecima tokom turističke sezone, mislim da nam je dobro došao ovaj izuzetno  vrijedan aparat zadnje generacije, 4D tehnologijie.

Mi danas u Tivtu imamo registrovano oko 2.000 žena koje koriste naše zdravstvene usluge, bez prolaznih pacijenata,  kojima će od danas biti na usluzi  ovaj najsavremeniji ginekološki ultrazvučni aparat…” – kazala je između ostalog prof. dr Jasminka Anđelić direktorica Doma zdravlja Tivat.

Ona je ovom prilikom istakla saradnju sa Opštinom Tivat koja je preuzela inicijativu oko prikupljanja sredstava za nabavku još jednog ultrazvučnog aparata za internističku rentgen dijagnostiku, obzirom da je stari uređaj već dotrajao.

Predavanje o seksualnom razvoju kod djece

Dom zdravlja Tivat i NVU Centar za savjetovanje i lični razvoj nastavljaju sa organizacijom psihoedukativnih radionica i predavanja za zainteresovane građane Tivta, a sklopu projekta