Dom zdravlja Tivat obilježava „Rozi“ oktoba

Nastavljajući tradiciju prethodnih godina, i ove godine Dom zdravlja Tivat, u saradnji sa opštinom Tivat organizuje akciju, kojom obilježava „rozi“ oktobar- mjesec borbe protiv karcinoma dojke.

U cilju prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, bolesti koja se može pobijediti ukoliko se otkrije na vrijeme, organizovani su preventivni pregledi. Iz javne uprave prijavljeno je četrdesetak žena koje će obaviti ultrazvučni pregled dojki, a ukoliko dijagnostika to zahtjeva, biće im urađeni i pregledi na novom mamografu u našoj ustanovi.

Obzirom da se svake godine u Crnoj Gori registruje značajan broj oboljelih od raka dojke, ovakve akcije, preventivnog karaktera su izuzetno bitne. Stoga, pozivamo sve naše sugrađanke, koje su zainteresovane za ovaj pregled, da se jave svom izabranom doktoru, koji će im zakazati pregled kod specijaliste. 

Predavanje o seksualnom razvoju kod djece

Dom zdravlja Tivat i NVU Centar za savjetovanje i lični razvoj nastavljaju sa organizacijom psihoedukativnih radionica i predavanja za zainteresovane građane Tivta, a sklopu projekta